Στο Χαϊδάρι ο επόμενος ηγέτης της Κούβας Αλεχάντρο Κάστρο

alexantro_kastro

Ο Δήμος Χαϊδαρίου υποδέχθηκε την Παρασκευή 9 Ιανουαρίου στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, τον Αλεχάντρο Κάστρο Εσπίν, γιο του Ραούλ Κάστρο, και τον Κουβανό Πρέσβη Osvaldo Cobacho Martinez.

Η επίσκεψη αυτή ήταν μια επίσκεψη τεράστιας εμβέλειας για την πόλη του Χαϊδαρίου, η οποία (ανεξαρτήτως με το αν συμφωνεί ή όχι κάποιος με το καθεστώς που επικρατεί στην Κούβα), διαφήμισε την πόλη μας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Αυτή η επίσκεψη μάλιστα, πραγματοποιείται σε μια εποχή που οι σχέσεις της Κούβας με τις ΗΠΑ δείχνουν να αλλάζουν, ενώ όλα συνηγορούν στο ότι ο Εσπίν θα είναι τα επόμενα χρόνια ο ηγέτης της χώρας της Καραϊβικής.

Ο Αλεχάντρο Κάστρο Εσπίν, αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για τη θερμή υποδοχή της οποίας έτυχε, διέψευσε αρχικά τις πληροφορίες που μετέδωσαν τα διεθνή ΜΜΕ σχετικά με το θάνατο του Φιντέλ Κάστρο.

Τόνισε ότι είδε τον Φιντέλ Κάστρο πριν από δύο μέρες, ότι είναι πολύ καλά στην υγεία του και εργάζεται, ενώ εάν συνέβαινε κάτι, ο ίδιος θα ήταν ο πρώτος που θα το μάθαινε.

Ο Αλεχάντρο Κάστρο Εσπίν, επανέλαβε ότι είναι πολύ ευχαριστημένος που βρίσκεται στην Ελλάδα, στην Αθήνα, στάθηκε στη θερμή υποδοχή του κόσμου που, όπως είπε, τον κάνει να αισθάνεται σαν στο σπίτι του, ενώ μίλησε και για τις ομοιότητες που υπάρχουν ανάμεσα στους δύο λαούς.

«Πάντα βρισκόμαστε κοντά ο ένας στον άλλο ακόμη κι αν υπάρχει η απόσταση της θάλασσας ανάμεσά μας, ακόμη κι αν ο ένας είναι στην Ανατολή και ο άλλος στη Δύση» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε το Μπλοκ 15, με το δήμαρχο κ. Σελέκο να τονίζει χαρακτηριστικά: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που έχουμε στον δήμο Χαϊδαρίου τον Αλεχάντρο Κάστρο. Επισκεφθήκαμε το στρατόπεδο Χαϊδαρίου και το Μπλοκ 15, ένα ιστορικό μνημείο, όπου βασανίστηκαν και από εκεί πήγαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης χιλιάδες αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης.

Όλοι όσοι συμμετείχαν στην αντιπροσωπεία της Κούβας συγκινήθηκαν πολύ. Είχαμε την ευκαιρία μέσα από τη συνάντηση που είχαμε μαζί του και με τη συμμετοχή πολλών δημοτών μας να συζητήσουμε αναλυτικά για την Κούβα και κυρίως να εκφράσουμε τη συμπαράστασή μας στον αγώνα που δίνει ο λαός της Κούβας όλα αυτά τα χρόνια».

Ο δήμαρχος Χαϊδαρίου παρέθεσε γεύμα στον Αλεχάντρο Κάστρο Εσπίν, ο οποίος προς έκπληξη όλων, συνόδευσε την ορχήστρα, όταν εκείνη ερμήνευσε το γνωστό τραγούδι για τον Τσε Γκεβάρα «Hasta siempre comandante».

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *