Συνέντευξη Βαγγέλη Ντηνιακού στην εφημερίδα «ΔΥΤΙΚΑ ΝΕΑ»

vaggelis_ntiniakos

Στην εφημερίδα «ΔΥΤΙΚΑ ΝΕΑ» παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Χαϊδαρίου «Χαϊδάρι Ξανά», Βαγγέλης Ντηνιακός.

Ο κ. Ντηνιακός μας μίλησε για την πρώτη συμμετοχή του στα Αυτοδιοικητικά του Χαϊδαρίου αλλά και την άποψη του για τη νέα Δημοτική Αρχή του Δημάρχου Μιχάλη Σελέκου.

Μιλώντας για τα προβλήματα της πόλης ως το κυριότερο κατέταξε την καθαριότητα τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι η πόλη είναι πιο βρώμικη από ποτέ!

Δ.Ν. κ. Ντηνιακέ καταρχάς θα θέλαμε μια εκλογική αποτίμηση της πρώτης συμμετοχής σε δημοτικές εκλογές.

B. N. Από τον Ιανουάριο του 2014 οπότε και έλαβα την απόφαση να είμαι υποψήφιος μέχρι και τις εκλογές του Μαΐου 2014, ο ίδιος προσωπικά καθώς και τα υπόλοιπα μέλη της παράταξης «Χαϊδάρι ξανά», ζήσαμε μία συναρπαστική διαδρομή με μία ιδιαίτερα συγκινητική αποδοχή από τον κόσμο. Δυστυχώς το πολύ σύντομο χρονικό διάστημα της προετοιμασίας , η πρωτόγνωρη για τα τοπικά δεδομένα λάσπη που δεχθήκαμε και στην οποία επιλέξαμε να μην απαντήσουμε, καθώς και μία τυχοδιωκτική σύμπραξη 2 συνδυασμών τελευταίας στιγμής , μας στέρησαν για ελάχιστες ψήφους την είσοδό μας στο δεύτερο γύρο και την τελική νίκη στις εκλογές. Έτσι η κομματική παράταξη του ΚΚΕ η οποία στον α γύρο κατετάγη πρώτη, μια μονάδα πάνω από εμάς, βρέθηκε στο β γύρο να εισπράττει όλη την αντιδραστική ψήφο αυτών που γνώριζαν πρόσωπα και πράγματα και τί είχε «παιχτεί» με την αντίπαλη σύμπραξη των 2 συνδυασμών, και εν τέλει να λαμβάνει το υψηλό ποσοστό του 68%.

Να σημειώσω τέλος ότι το ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό που καταγράφαμε στις δημοσκοπήσεις στην παράσταση νίκης-πρώτοι με διαφορά- σε συνδυασμό με την κάθοδο αρκετών υποψηφίων, έφεραν μία χαλαρότητα στη ψήφο του ά γύρου από το εκλογικό σώμα. Η λογική ότι «αφού ο Ντηνιακός είναι σίγουρος στο β γύρο, ας ψηφίσω τον τάδε επικεφαλής ή δημοτικό σύμβουλο στον α γύρο που είναι φίλος, συγγενής μου ή του έχω μία υποχρέωση», δυστυχώς εκδηλώθηκε αρκετά και αποδείχθηκε κρίσιμη για το τελικό αποτέλεσμα.

Δ.Ν. Ποια είναι η άποψή σας για τη σημερινή δημοτική αρχή Χαϊδαρίου;

B.N. Η σημερινή δημοτική αρχή είναι άτολμη, χωρίς όραμα και κέφι να δουλέψει για το καλό της πόλης, ιδιαίτερα αντιφατική σε πολλές περιπτώσεις σε σχέση με την αντιπολίτευση που ασκούσε τα τελευταία 20 χρόνια και κινούμενη με καθαρά κομματικά κριτήρια. Στα δημοτικά συμβούλια διαρκώς αναλωνόμαστε σε κομματικές αντιπαραθέσεις χωρίς κανένα ουσιαστικό διάλογο για πραγματική επίλυση των προβλημάτων. Ο δημότης όμως απαιτεί-και δικαίως- πραγματικές λύσεις εδώ και τώρα και όχι άλλο χάσιμο χρόνου. Ένδειξη αυτής της κομματικής μονομέρειας, αποτελεί και η πρόσφατη ανάρτηση ενός τεράστιου πανό-βιτρίνα στο δημαρχείο σε σχέση με το πρόσφατο δημοψήφισμα, χωρίς καν να έχει προηγηθεί έστω μία τυπική σχετική συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο

Δ. Ν. Ποια είναι τα προβλήματα που θα θέτατε ως τα πιο σημαντικά στην πόλη σας;

B. N. Σαφώς και η καθαριότητα είναι το νούμερο 1 πρόβλημα της πόλης. Κανείς δε μπορεί να διαφωνήσει ότι ο δήμος μας είναι πιο βρώμικος από ποτέ.! Οι τεράστιοι όγκοι σκουπιδιών που συγκεντρώνονται σε πολλά σημεία της πόλης μαζί με τις σπασμένες λάμπες σε πολλές γειτονιές –έντονη έλλειψη φωτισμού σε πολλά σημεία- τα διαλυμένα πεζοδρόμια και τα βρώμικα φρεάτια συνθέτουν μία άσχημη και άδικη εικόνα για το Χαϊδάρι. Επιπλέον μείζον πρόβλημα-αποτέλεσμα βέβαια και των δύσκολων καιρών που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια, αποτελεί η έλλειψη ενός ισχυρού μετώπου κοινωνικής πρόνοιας για τους δημότες που υποφέρουν. Στις δύσκολες εποχές που ζούμε η δημοτική αρχή οφείλει να εντοπίσει η ίδια και να σταθεί δίπλα στον Χαϊδαριώτη που υποφέρει. Αθόρυβα, με σεμνότητα και χωρίς τυμπανοκρουσίες ή ψηφοθηρικές διακρίσεις αλλά αποτελεσματικά.

Οφείλω να ομολογήσω ότι υπήρξαν κάποιες προσπάθειες φέτος από τη Δημοτική αρχή (κοινωνικό φροντιστήριο, μείωση δημοτικών τελών για κάποιες λίγες κοινωνικές ομάδες, κάποια κοινωνικά επιδόματα ) οι οποίες όμως φυσικά και δεν επαρκούν. Από εκεί και πέρα υπάρχουν οι οραματικοί στόχοι για την πόλη. Θέλουμε το Χαϊδάρι να ξαναβρεθεί στη θέση που κάποτε είχε στη Δυτική Αθήνα, να ακούγεται και να συζητιέται θετικά σε ολόκληρη την Ελλάδα. Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν προέχει η προάσπιση του αστικού και περιαστικού πρασίνου, η απόδοση των ελεύθερων χώρων που κινδυνεύουν να χαθούν στο χαϊδαριώτικο λαό. Πρόσφατα μάλιστα η παράταξή μας έφερε στο δημοτικό συμβούλιο ψήφισμα για την κήρυξη ολόκληρου του στρατοπέδου ως χώρου ιστορικής μνήμης και απόδοσής του στο Χαϊδαριώτικο λαό. Ψήφισμα που είχε σχεδόν ολόκληρη την αποδοχή του δημοτικού συμβουλίου. Πάνω σε αυτό θα δουλέψουμε και θα διεκδικήσουμε αυτό που αξίζει στον Χαϊδαριώτη αλλά – και γιατί όχι -σε όλους τους κατοίκους της παραμελημένης από την κεντρική εξουσία Δυτικής Αθήνας.

δυτικα_νεα_εξωφυλλο_29

Δ.Ν. Μιας και βρισκόμαστε σε εκλογική περίοδο ποια είναι η γνώμη σας για το πολιτικό σκηνικό. Μπορεί να βγει κάτι θετικό από τις επερχόμενες εκλογές;

Β. Ν. Είναι η 5η συνεχόμενη χρονιά που ο ελληνικός λαός υποφέρει. Λάθος επιλογές πολιτικών οι οποίοι δεν μελέτησαν καλά το ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, δεν διαπραγματεύθηκαν ουσιαστικά και δεν τόλμησαν να έρθουν έγκαιρα σε ρήξεις για το καλό της χώρας. που έχασαν πολύτιμο χρόνο χωρίς να κάνουν ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις ώστε να καταπολεμήσουν την εγχώρια διαφθορά, την αναξιοκρατία και το πελατειακό κράτος, διατηρούν τη χώρα στο μνημονιακό καθεστώς. (Βέβαια και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί δεν είναι άμοιροι ευθυνών για τη σημερινή κατάσταση.)

Το μόνο θετικό και αισιόδοξο στοιχείο που μπορεί να προκύψει από αυτές τις εκλογές είναι τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα νσ αρχίσουν πλέον να μιλούν τη γλώσσα της αλήθειας στον ελληνικό λαό. Να συνεργαστούν μετεκλογικά και να σχηματίσουν μία κυβέρνηση συνεργασίας. Να δουλέψουν μεθοδικά, επιλέγοντας τους ικανότερους με στόχο τη συνέχιση της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας και την αλλαγή των συσχετισμών εντός της ευρωζώνης. Μόνο μία κυβέρνηση συνεργασίας με τα κατάλληλα-άξια πρόσωπα θα μπορέσει να διεκδικήσει και να πετύχει τα περισσότερα για την Ελλάδα, και εν τέλει να συντελέσει στη δημιουργία μίας Ευρώπης κοινωνικά αλλυλέγγυας και δίκαιης, χωρίς άλλα δυσβάσταχτα μέτρα λιτότητας και ύφεσης. Αυτό θα οδηγήσει και στην οριστική μας έξοδό από τα μνημόνια το συντομότερο.

Δ. Ν. Κλείνοντας θα θέλατε μας πείτε λίγα λόγια για το μέλλον της δημοτικής παράταξης «Χαϊδάρι Ξανά».

Β. Ν. Είμαστε παρόντες-συνεχίζουμε δυναμικά, ασκούμε γόνιμη αντιπολίτευση αναδεικνύοντας τα κακώς κείμενα διότι θέλουμε λύσεις τώρα. Στην γιορτή της παράταξης που διοργανώσαμε για την κοπή της πίτας και τον εορτασμό της ημέρας της γυναίκας τον περασμένο Μάρτιο είχαμε προσέλευση πάνω από 400 άτομα. Ετοιμάζουμε δράσεις και κινήσεις που σύντομα θα ανακοινωθούν.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *