Και τώρα εκλογές

giwrgos_argyropoulos

Γράφει ο Δικηγόρος, Γιώργος Αργυρόπουλος

Εκλογές λοιπόν! Οι βουλευτές ελεύθερα και δημοκρατικά αποφάσισαν για το μέλλον της χώρας. Ο Σταύρος Δημας, επιλογή της κυβέρνησης για το ανώτατο αξίωμα, δεν εξελέγη Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Δυστυχώς, αναμένεται η πόλωση να φθάσει σε ιστορικά υψηλούς ρυθμούς. Η κυβέρνηση έχει ήδη ξεκινήσει την κινδυνολογία από τα τηλεπαράθυρα στα κανάλια αμέσως μετά τη ψηφοφορία. Αυτοί που απαιτούσαν συναίνεση και ομοψυχία ήδη επενδύουν στην τρομολαγνεία για να τρομοκρατήσουν τον κόσμο και να διασωθούν πολιτικά.

Επιπλέον εντύπωση προκαλεί πως ενώ η ρητορική της ΝΔ στο πρώτο μνημόνιο (όταν το είχε καταψηφίσει) πλησιάζει τη σημερινή στάση του Σύριζα για τα μνημονια η κυβέρνηση τα θεωρεί αδύνατα και ανεφάρμοστα και πως η πειθήνια εφαρμογή όσων έχουν συμφωνηθεί είναι η μόνη οδός για τη σταθερότητα και την ανάπτυξη. Είναι δεδομένο λοιπόν ότι θα ζήσουμε ένα προεκλογικό θέατρο του παραλόγου. Οι πολίτες καλούνται να κρίνουν, σύμφωνα με τα όσα απίθανα θα ακουστούν, πάντα όμως με γνώμονα το συμφέρον της χώρας και το ευρύτερο κοινωνικό συμφέρον.

Ας ελπίσουμε η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει να έχει ξεκάθαρη εντολή για κοινωνική πρόοδο, ευημερία, υγιή ανάπτυξη του κοινωνικού παράγοντα, αναδιάρθρωση του πολιτικού συστήματος και του γενικότερου συστήματος εξουσίας και εθνική αναζωογόνηση με την Ελλάδα επίσημο παράγοντα κι όχι επαίτη της διεθνούς οικονομίας.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *